Home Stervensbegeleiding

Stervens begeleiding

De moeilijkste beslissing voor een mens om te moeten maken, is: Wanneer moet ik mijn dier laten inslapen, wat is het juiste moment? Deze vraag wordt vaak beantwoord door de dierenarts. Maar toch blijft het moeilijk om voor ons, de mens, deze beslissing te nemen. Daarom is het praten met dieren een goed idee, omdat je dan van je eigen dier kan horen of hij/zij wil dat jij deze beslissing maakt of dat het nog niet de tijd is voor het dier zelf.

Het kan confronterend aankomen als jouw eigen dier je vertelt dat hij/zij zo ondragelijk lijdt, dat jouw dier het als een opluchting zal beleven als je de beslissing maakt om jouw dier waardig en in rust in te laten slapen. Sommige dieren zijn er zelf nog helemaal niet aan toe om te gaan. Veel oude dieren accepteren hun ouderdomskwalen helemaal, en willen met die kwaaltjes nog graag ouder worden.

Sommige dieren willen graag dat hun baasje de tijd krijgt om het te accepteren dat zij afscheid moeten nemen van hun allerliefste dier. En willen dan toch nog even blijven om hun baasje te ondersteunen.