Home Contact met overleden dieren

Contact met overleden dieren

Het communiceren of praten met overleden dieren helpt de mens vooral bij de rouwverwerking. De mens is op zoek naar een bevestiging dat er meer is na de dood. Als we contact maken met een overleden dier, krijg en we vaak door waarom het dier overleden is, of waaraan. Ook geven overleden dieren nog spirituele wijsheden door voor hun geliefde baasjes. Wijsheden of adviezen die hun baasje kunnen helpen in hun verdere leven. Overleden dieren geven vaak, vooral vlak na hun overlijden, signalen door aan hun baasje, om door te geven dat het goed met ze gaat. Deze signalen kunnen zijn, dat je je overleden dier opeens ruikt, of in een flits uit een ooghoek jouw overleden dier ziet, of heel kort jouw overleden dier hoort, bijv. zijn/haar getrippel op het laminaat, of zelfs jouw overleden dier voelt, bijv. dat het net lijkt of een overleden kat bij je op schoot zit. Dit zijn altijd hele korte fragmentjes, in seconden gebeurt dit. Deze signalen missen de baasjes vaak, omdat zij teveel in hun verdriet zitten.

We proberen vaak een specifiek iets te vragen aan een overleden dier, zodat de eigenaar zeker weet dat we contact hebben gehad met hun dier. Zo weet je dus als eigenaar dat het contact echt is met jouw overleden dier en dit bevestigt in onze ogen ook dat een dier er lichamelijk dan niet meer is, maar echt wel zijn ziel!! Hoe kunnen we anders communiceren met een overleden dier?

In sommige gevallen kan een baasje het overleden dier niet loslaten. Dan kunnen we het overleden dier vragen om het baasje te helpen met dit proces.

Zo hebben we verschillende manieren ontdekt waar we iemand mee kunnen helpen om het verdriet los te laten en het overlijden van een dier in een ander daglicht te gaan zien, berusting te krijgen en de dood te accepteren.

Door onze eigen ervaringen wijs geworden, zijn we nu in staat om mensen te helpen bij de rouwverwerking van hun overleden dieren. Het is ook heel fijn om toch nog te kunnen communiceren met een overleden dier, want je kan nog antwoorden op vragen krijgen, die jou, als mens helpen berusting en acceptatie te vinden.